Руснаците се насочвали това лято към България, Италия и Андора

Руснаците се насочвали това лято към България, Италия и Андора
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Руските туроператори през тази година отчитат изключително голям интерес за пътувания към България, Италия и Андора. Това казва Олга Пирогова, президент на Академията по туризъм и международни отношения - ATIR, в Екатеринбург в интервю пред "Стандарт".

Тя посочва, че България в момента има шанс за привличане на още повече туристи от Русия, но ключово за това ще бъде цената заради влошаването на икономическата ситуация там.

"Много руснаци искат да прекарат почивката си на морето в прекрасната ви страна. Те ще пътуват, но най-важно е да пътуват на приемливи цени", обяснява Пирогова.

Тя посочва, че все още рекламата на България в Русия е твърде ограничена, като средният руснак знаел само за морските градове и Банско и нищо повече. По думите й СПА туризмът изобщо не е за подценяване, но за него изобщо не се знаело, особено в отделните региони.

Пирогова съветва България да измисли "черешката на тортата", или с други думи, "нещо ексклузивно, нещо неповторимо, някакви бонуси" и съветва туристическият бранш в България да не се отнася с туристите като към касичка за лесни приходи. Допълва, че руските туристи са много разглезени от предлаганите ол инклузив пакети в Египет и Турция (организираните пътувания на руснаци в Турция вече не са разрешени след влошаването на отношенията между двете страни - бел. ред.).

 

#Русия #туроператори #туристи #туризъм #ол инклузив #Турция #цена #икономическа ситуация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »