Допълнителни 60 души ще помагат за охраната на ГКПП Кулата

Допълнителни 60 души ще помагат за охраната на ГКПП Кулата
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

60 военнослужещи от състава на военно формирование 26 400 - Благоевград с 9 броя специализирана техника продължават и днес да подпомагат екипите на „Гранична полиция“ в охраната на държавната граница на ГКПП - Кулата.

Предварително разработеният план за съвместни действия на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната е активиран на 28 май. Военнослужещите бяха на терен за изпълнение на задачи в съответствие с Плана за съвместни действия на МВР и МО, които се състоят в извършване на пеши и механизирани патрули, наблюдателни постове и поддържане на сили за бързо реагиране при дислоциране в критични участъци.

До момента са изпълнени 30 механизирани, 26 пеши патрула и 12 наблюдателни поста, съобщиха от МО. Във военно формирование 26 400 - Благоевград се поддържат сили за бързо реагиране при дислоциране в критични участъци.

Мерките бяха наложени след като 60 души бежанци преминали през българо-гръцката граница бяха задържани на 27 май в Гранично полицейско управление в Петрич. Това предизвика свикване на спешно съвещание в областната управа в Благоевград, на което присъстваха вътрешният министър Румяна Бъчварова, премиерът Бойко Борисов, областният управител на Благоевград, Антонио Ангелов, шеф на Гранична полиция и др. Засилена бе охраната от армия и МВР по границата с Гърция. По-късно премиерът Бойко Борисов заяви, че повечето нелегални мигранти са върнати в Гърция.


#Кулата #охрана #военнослужещи #Благоевград #бежанци #мигранти #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"