Работник загина при инцидент в завод на "Арсенал"

Работник загина при инцидент в завод на "Арсенал"
A A+ A++ A

51-годишен мъж от Стара Загора загина при инцидент в цех на територията на Завод 4 на "Арсенал", базиран в град Мъглиж.

В петък около 22:30 ч. вечерта е попаден сигнал на 112. По първоначална информация работникът е извършвал недопустимо действие в нарушение на нормите за безопасност на труда при работа с преса (ползвал е чук). В резултат на отлетял инструмент възникнал локален взрив. Откъсната е част от ръката на работника и той починал от кръвозагуба. Загиналият мъж работи в "Арсенал" от декември миналата година.

Леко пострадала е жена от съседна машина. Тя е била обслужена на място. Вследствие на инцидента други пострадали няма. Няма разрушения, нито други засегнати работни места.

Със заповед на изпълнителния директор на "Арсенал", Николай Ибушев, е сформирана комисия, която работи на място, заедно с прокуратурата, за изясняване на всички обстоятелства, около инцидента.

Окръжна прокуратура-Стара Загора разследва инцидента в завод на "Арсенал "АД, съобщиха от прокуратурата.

Местопроизшествието е посетено от окръжния прокурор на Стара Загора, завеждащия следствения отдел при Окръжната прокуратура и дежурен следовател, както и от служители на Областната дирекция на МВР-Стара Загора и Районното управление на МВР-Казанлък. Извършен е оглед, при който са иззети веществени доказателства и документация. Разпитват се свидетели.

Към този момент е установено, че взривът е възникнал по време на пресоване на взривното вещество - хексоген, като причините за това са в процес на изясняване. Не съществува опасност от последващи взривове.

Разследването продължава.

#Арсенал #Стара Загора #инцидент #Мъглиж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"