Путин: Не забравяйте как се зароди фашизмът

Путин: Не забравяйте как се зароди фашизмът
По думите на Владимир Путин разделението между страните и идеологическите конфронтации не са позволили да се предотврати Втората световна война. Снимка: france24.com
A A+ A++ A

Русия има велико морално право да отстоява позициите си в политиката за укрепване на сигурността по света, защото е приела удара на нацизма, заяви президентът Владимир Путин в речта си по случай Деня на победата.

„Строгото спазване на международните норми, уважението на държавния суверенитет и на самостоятелния избор на всеки народ са сред безусловните гаранции, че трагедията на войната никога няма да се повтори“, категоричен беше Владимир Путин на военния парад на Червения площад в Москва, предадоха „Интерфакс“ и „Фокус“.

Новият президент на Русия, който в понеделник встъпи в длъжност за трети президентски мандат след един премиерски, призова да не се забравя как се е зародил фашизмът.

По думите на Владимир Путин разделението между страните и идеологическите конфронтации не са позволили да се предотврати Втората световна война и човечеството е платило прекомерна цена.

Президентът подчерта, че Русия провежда последователна политика за укрепване на сигурността по света, което е нейно „принципиално право“.

Освен Владимир Путин на централната трибуна на Червения площад присъстват премиерът Дмитрий Медведев, ветерани от войната, представители на обществени организации, многобройни чуждестранни гости, сред които представители на страните от антихитлеристката коалиция и Общността на независимите държави (ОНД).

#Дмитрий Медведев #фашизъм #Ден на победата #военен парад #Червения площад #Владимир Путин #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници