Бъчварова призна: Има увеличение на бежанските потоци от Турция

Бъчварова призна: Има увеличение на бежанските потоци от Турция
Румяна Бъчварова / БГНЕС
A A+ A++ A

През последните дни има увеличение на бежанските потоци от Турция. Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя посочи, че в четврътък е задържана група от около 30 души навътре на територията на нашата страна към Приморско.

Бъчварова заяви, че и навътре в страната МВР осъществява действия по залавяне на незаконните мигранти. „Това значи, че те преминават през същите процедура на проверка и установяване на самоличност, както и тези, които преминават непосредствено границата”, каза тя.

„Ние съдим не само по тези, които успяваме да заловим, но и тези, за които подаваме сигнали до турската страна те да предотвратят. Средно на месец има около 1200 души, които се опитват да преминат границата с България от Турция. С мерките, които имаме договорени от турската страна, те не биват допускани. Това е показателят за успех на дейността ни”, заяви Румяна Бъчварова.

По отношение на приетите промени в Закона за електронните съобщения и упреците на опозицията, тя обясни, че БСП отново не четат закони, а за промените са за спасяването на човешки животи и обясни, че има мотив за искане за ползване на данни и всичко минава през съда. „Нека не забравяме, че в днешния век, когато технологиите са основа на живота и бита ни, да се откажем от тях, означава да не бъдем адекватни в нашата работа. Има всички гаранции, че няма да има спекулации”, увери вътрешният министър.

Запитана за притесненията на БСП по доклада за националната сигурност, тя посочи, че никой никога не е казвал, че в държавата няма проблеми. Като имало такива, чието решаване изостава в момента, а имало и други, които са решени и има резултати. „Никога не сме замазвали проблемите. Докладът е почти 300 страници и покрива на практика всички обществени сфери, но мерките съвпадат и с тези, които сме планирали в програмите и плановете на ресорните министерства. Това е един от добрите доклади”, смята Бъчварова.





#Бъчварова #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници