Тимошенко влезе в болница да лекува дискова херния

Тимошенко влезе в болница да лекува дискова херния
Юлия Тимошенко смята обвиненията за политическа разправа. Несъгласна с тях, тя започна гладна стачка, а неотдавна се появиха снимки, на които се виждат синини по тялото й. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко, която излежава присъда от 7 години затвор за злоупотреба с власт, влезе в болница в Харков, за да лекува дискова херния.

Юлия Тимошенко е била закарана в лечебното заведение с автоколона от линейка и две полицейски коли, като около 20 минути по-рано подобна колона е напуснала затвора в Източна Украйна, където лежи опозиционната лидерка, предадоха АФП и БГНЕС.

Според дъщерята на Юлия Тимошенко във вторник тя се е съгласила да бъде лекувана.

Бившият премиер беше осъдена на 7 години затвор и огромна парична глоба в края на миналата година.

Юлия Тимошенко смята обвиненията за политическа разправа. Несъгласна с тях, тя започна гладна стачка, а неотдавна се появиха снимки, на които се виждат синини по тялото й.

Тимошенко заяви, че надзиратели са упражнили върху нея физически тормоз. Това отприщи вълна от негодувание в Европейския съюз и доведе до международен бойкот на Украйна от страна на държавни и правителствени глави от Централна и Източна Европа, които отказаха да присъстват на срещата на върха в Ялта. В крайна сметка властите в Киев бяха принудени да я отменят.

#Юлия Тимошенко #Украйна #дискова херния #Ялта #Европейски съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници