Обидени железничари се стягат за стачка

Обидени железничари се стягат за стачка
"Бъдете сигурни, че на 24 ноември стачка в железниците ще има," каза Петър Бунев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мотивацията за протести от ден на ден става все по-голяма и бъдете сигурни, че на 24 ноември стачка в железниците ще има, категоричен бе председателят на железничарския синдикат към КНСБ Петър Бунев.

В железничарските среди отрито се коментира и намерението на финансовия министър Симеон Дянков да увеличи пенсионната възраст с една година от началото на 2012 година, предаде БГНЕС.

Много хора се чувстват обидени, защото са се съгласили доброволно да напуснат системата на железниците само, защото след няколко месеца ще могат да се пенсионират, а ако Дянков наистина реализира своята идея, те ще останат без работа за дълго време.

"Не мога да не изразя възмущението на голяма част от железничарите, включително и на пенсионерите от обидите, които нанесе изпълнителния директор на БДЖ Йордан Недев, когато каза, че компанията е боклук. Аз бих го запитал дали в консултантските му доклади за трите дружества има такава дума, защото за там изпълнителният директор доста пари взе. В следващите му интервюта той казва, че няма да реже месо, а лой и това го има записано. Доста хора са обидени", каза още Петър Бунев.

#БДЖ #Йордан Недев #Симеон Дянков #финансов министър #Петър Бунев #председател #синдикат #КНСБ #железничари #железничарите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"