Френски шефове вече няма да тормозят служители през уикенда

Френски шефове вече няма да тормозят служители през уикенда
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Във Франция вече е незаконно шефовете да изпращат съобщения на работниците в почивните им дни.

Промените в трудовото законодателство, които предизвикват толкова протести, имат и добри страни, пишат френски медии, цитирани от Нова телевизия.

Според новия закон, фирми с над 50 служители нямат право да притесняват работниците късно вечер и по време на уикенда. Промяната се прави, за да се предпазят хората от преумора на работното място.

Правителството признава, че законът е по-скоро пожелателен, защото не са предвидени санкции, ако не се спазва. Управляващите все пак се надяват, че компаниите ще обърнат внимание на проблема с прекалената ангажираност на работниците.

Междувременно стана ясно, че персоналът на 19-те ядрени централи във Франция гласува да се включи в общонационалната стачка утре, организирана срещу реформата на трудовия пазар, замислена от правителството, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията се позовава на представител на френския синдикат Обща конфедерация на труда. Според експерти от бранша планираната стачка е малко вероятно да предизвика спиране на тока, защото Франция може да внася електричество от съседни страни и защото има установени от закона предели на броя на служителите в ядрени централи, които могат да участват в стачни действия.

 

 

#Франция #шефове #уикенд #протести #работно място #стачка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »