Трудовата реформа може да претърпи промени, но не и отлагане, обяви премиерът на Франция

Трудовата реформа може да претърпи промени, но не и отлагане, обяви премиерът на Франция
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На фона на засилващи се протести, премиерът на Франция обяви, че може да има промени в трудовата реформа. Днес и работещите в ядрените централи също се включиха в протестните действия. Хората в страната са изплашени, че недостигът на горива ще се увеличи.

Франция е заплашена от задълбочаване на кризата с горивата след продължаващите протестни действия на работещите в ядрените централи, рафинериите, пристанищата и транспорта. На фона на засилващото се напрежение премиерът Манюел Валс обяви, че трудовите реформи могат да бъдат „променени”, но не и стопирани.

"Сенатът ще преразгледа текста, ще вземем предвид това, което протестиращите искат, но в никакъв случай няма да спрем реформите. Вярвам, че законопроектът е в полза на обществото, на работодателите и на служителите. Той е добър и за профсъюзите и за младите хора", каза още Валс.

Държавната енергийна компания Electricite de France отказа коментар как стачните действия ще се отразят на доставките, тъй като във Франция около 75 % от електричеството се осигурява от ядрените централи. 6 от 8-те нефтени рафинерии вече са засегнати от блокадите. Хората са в паника, тъй като по бензиностанциите липсва гориво. Анализатори са на мнение, че Франция ще се нуждае от 4 месеца, за да възстанови резервите си от горива.

 

#Франция #протести #трудова реформа #бензиностанции #гориво #Манюел Валс #електричество #ядрени централи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"