Тръмп уязви Хилари, прие дебат със Сандърс

Тръмп уязви Хилари, прие дебат със Сандърс
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Последната изненада в непредвидимата тазгодишна президентска надпревара в САЩ бе внезапната задочна договорка снощи между републиканския кандидат Доналд Тръмп и изоставащия в листата на демократите претендент Бърни Сандърс да се срещнат в телевизионен дебат, съобщи Ен Би Си.

Поканен в популярното шоу на телевизия Ей Би Си „Джими Кимъл лайв“, Тръмп бе запитан би ли направил дебат със Сандърс. Милирдерът прие идеята, но постави условие: „Ако той внесе сума за благотворителна цел, ще ми е приятно да направя това“ и добави, че „рейтингът (на телевизионния дебат – бел. ред.) ще бъде висок“.

Сандърс отговори бързо в Туитър: „Играта започва. Очаквам Доналд Тръмп за дебат в Калифорния преди първичните избори на 7 юни“. „Този отговор нанесе точен удар по лидера сред кандидатите на демократите Хилари Клинтън, бивш държавен секретар, която тази седмица отклони вече договорен дебат със Сандърс в Калифорния“, коментира телевизия Ен Би Си. Сандърс каза на митинг в Санта Моника в понеделник, че е бил „смутен, но не и изненадан“ от това, че „Клинтън даде заден ход за дебата“.

Първичните избори в Калифорния ще излъчат 172 делегати за конгреса на републиканците и 546 за конгреса на демократите. Досега Тръмп, който остана единствен републикански кандидат, си е осигурил 1144 делегати от необходими му 1237 за категорична победа на конгреса. При демократите Хилари има 1768 делегати от необходими 2383, а Сандърс – 1497.

#САЩ #Доналд Тръмп #Хилари Клинтън #Бърни Сандърс #дебат #избори #конгрес #републиканци #демократи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »