Груевски обвини македонската опозиция, че е финансирана от... Сорос

Груевски обвини македонската опозиция, че е финансирана от... Сорос
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ВМРО-ДПМНЕ се осланя на народа, а (опозиционният Социалдемократически съюз (СДСМ) на своите спонсори, казва лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски в интервю за вестник " Телеграф", цитирано от скопския "Утрински весник" и БТА.

(Председателят на СДСМ Зоран) Заев добре знае до каква бъркотия доведе страната и себе си. Той се надява, че този, който го доведе до тук, ще го спаси. Той знае, че ако бе излязъл на избори сега, с него като политик щеше да бъде свършено. Щеше да завърши политическата си кариера. Мнозина в СДСМ, които има по-добра политическа преценка, едва чакат това, те знаят, че начело със Заев, освен да се причиняват щети, не могат да дойдат на власт, посочва в интервюто Никола Груевски.

Сега, с отлагането на изборите, на Заев му е малко по-леко. Купи си малко време за правене на нови пакости и манипулации, заявява лидерът на ВМРО-ДПМНЕ в интервюто, в което говори за актуалната политическа ситуация в страната, отлагането на изборите, протестите, неправителствените организации.

Поради големия си обем интервюто ще се публикува на части, пише "Утрински весник".

По думите на Груевски в продължение на две и половина десетилетия ВМРО-ДПМНЕ се осланя само на народа и се труди колкото може повече да изпълни обещанията си към народа и неговите нужди и искания, а СДСМ разчита на спонсори отвън и е сервилен към тях, а не служи на народа.

Вижте, неправителствени организации, които са финансирани главно от фирмите на Сорос и от някои други чуждестранни източници, продължават да работят и когато има, и когато няма протести. В периодите, когато няма протести, те отново харчат пари за едни и същи хора, но в различна форма. Например, организират различни публични дебати против действията и проектите на правителството, дават пресконференции, гостуват в телевизионни и радиопредавания, посочва Груевски.

На семинарите, организирани от най-изтъкнатите лица на организациите на Сорос, често имало "крайно сектантско отношение" и лекции, опити за вербуване на млади и перспективни хора и индоктринирането им, при това давайки им пари и много безплатни пътувания, което, както посочва Груевски, е било главния мотив да дойдат на тези лекции. По думите на Груевски това са били опити за промиване на мозъци.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ казва, че от информации, публикувани в медиите, се разбира, че някои от участниците в протестите са взимали до 70 хиляди евро годишно.

Вестник "Дневник" съобщава, че над 360 000 души в страната получават заплата до 12 000 денара (около 185 евро), а само 8500 са със заплати над 40 000 денара (около 615 евро).

Заплата по-ниска от 200 евро или 12 000 денара в страната взимат половината от работещите, или 366 242 души от статистически заетите 705 991 лица. Това сочи анкета за работната сила за 2015 г., оповестена от Държавния статистически институт. Данните сочат, че цели 51.8 процента от общо работещите в Македония са със заплата по-ниска от 12 000 денара, а 34.8 процента са със заплата от минималните 10 000 денара (154 евро), пише изданието.

 

#Скопие #Македония #Никола Груевски #ВМРО - ДПМНЕ #опозиция #протести #Сорос #СДСМ #семинари #лекции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »