Борисов: АБВ прави същото, което прави Реформаторският блок и по-точно ДСБ

Борисов: АБВ прави същото, което прави Реформаторският блок и по-точно ДСБ
A A+ A++ A

АБВ прави същото, което прави Реформаторският блок и по-точно ДСБ. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия.

„АБВ с този ход излиза напред и казва, Първанов ще е нашият кандидат-президент, но ние сме за обща лява кандидатура. Поставя г-жа Нинова в две много неловки ситуации. Първо – тя като нов лидер трябва да спечели избори или поне така да се сбори, че всички да кажат, че БСП е в подем, да видят, че е съживява. Ако подкрепи Първанов, това заминава, за всички е ясно”, посочи Борисов.

Според него, БСП е принудена да издигне свой собствен кандидат. На въпрос какво мисли за евентуалната кандидатура на лидерът на АБВ Георги Първанов и дали тя би противоречала на Конституцията, премиерът отговори: „Пожелавам му успех. Това ми помага много, защото става ясно, че не ние сме били виновни да напуснат правителството, както се опираха да го изкарат. Всъщност целта на цялата тази операция е била да се кандидатира за президент”. Премиерът за пореден път не пожела да назове името на евентуалният кандидат-президент от ГЕРБ. 

#Борисов #АБВ #РБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »