Изтекли документи на ДАЕШ ще бъдат използвани в разследването на атентата в Париж

Изтекли документи на ДАЕШ ще бъдат използвани в разследването на атентата в Париж
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Френски прокурори ще използват изтеклите документи от „Ислямска държава“, за да успеят да идентифицират седем заподозрени джихадисти, които ще бъдат съдени следващата седмица, включително братът на един от парижките нападатели, предава AFP, позовавайки се на източници, близки до разследването. 

Седемте мъже от Страсбург на възраст между 24 г. и 26 г. са обвинени, че в края на 2013 г. са отпътували към Сирия с цел да се присъединят към „Ислямска държава“. Те са се върнали обратно във Франция няколко месеца по-късно. 
Сред мъжете, арестувани през май 2014 г., е Карим Мохамед-Агад, брат на Фуед Мохамед Агад - един от тримата, атакували концертната зала „Батаклан“ в ноемврийските терористични нападения в Париж.

Прокуратурата в Париж смята да използва документите, придобити от британския телевизионен канал Sky News през март, по време на процеса, който започва в понеделник. Намеренията им обаче са критикувани от адвокатите на защитата. 

„Пет дни преди делото, това е необичайно решение“, каза един от адвокатите на защитата, подчертавайки, че се съмнява в автентичността на документите на „Ислямска държава“.

#Париж #Страсбург #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"