САС отмени запора на „Труд“ и „24 часа“

САС отмени запора на „Труд“ и „24 часа“
По-рано тази седмица Христо Грозев предупреди за конфликт на интереси, след като Върховният административен съд (ВАС) възстанови на поста председател на САС Веселин Пенгезов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският апелативен съд (САС) отмени запора, наложен върху имуществото на „Медийна група България Холдинг“, издаваща вестниците „Труд“, „24 часа“ и „168 часа“.

Миналия месец частен съдия изпълнител влезе с полиция в Полиграфическия комбинат и запорира активите на вестниците „Труд“, „24 часа“, „168 часа“ и обслужващата ги печатница, припомня bTV.

Причината за това е съдебен спор между съсобствениците на изданията.

Бизнесмените Любомир Павлов и Огнян Донев от пролетта са се обединили срещу третия си съдружник Христо Грозев и спорят кой какъв дял следва да държи в медийната група.

Павлов твърди, че делът на Грозев е намален значително, защото не е осигурил навреме обещаните от него пари за покупката на вестниците от немската група ВАЦ.

Тезата на Грозев е, че Павлов и Донев са превзели изданията нечестно и са намалили драстично неговия дял като съдружник.

По-рано тази седмица Христо Грозев предупреди за конфликт на интереси, след като Върховният административен съд (ВАС) възстанови на поста председател на САС Веселин Пенгезов. Той каза, че Пенгезов е признавал, че живее в дом на Венцислав Стоев – третия партньор на Любомир Павлов и Огнян Донев.

В края на миналата година издателската група „Вестдойче алгемайне цайтунг“ (WAZ), която притежаваше вестниците „Труд“, „24 часа“ и „168 часа“, продаде медийните си активи на консорциум от български, германски и австрийски инвеститори, представлявани от Христо Грозев, Любомир Павлов и Огнян Донев.

Няколко месеца по-късно обаче австрийските инвеститори, представлявани от Христо Грозев, обвиниха Донев и Павлов, че опитват да им откраднат контрола върху пресгрупата („Медийна група България Холдинг“), след като без тяхно знание са сменили собствеността върху мажоритарния дял във фирмата.

В средата на април Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Огнян Донев и Любомир Павлов да придобият пряко контрола в групата.

#запор #Христо Грозев #24 часа #Труд #Любомир Павлов #Стоян Николов #Веселин Пенгезов #Софийския апелативен съд #САС #председател #Грозев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници