Анджелина Джоли в ново амплоа - става университетски преподавател

Анджелина Джоли в ново амплоа - става университетски преподавател
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Актрисата и носителка на „Оскар“ Анджелина Джоли вече има и академична титла. Тя беше обявена за гостуващ професор на Лондонското училище по икономически и политически науки – едно от най-престижните учебни заведения във Великобритания, пише британският в. „Индипендънт“.

Тя ще се присъедини към списъка с други престижни лектори на Центъра за жени, мир и сигурност към училището, като бившия британски външен министър Уилям Хейг. Джоли ще преподава на студенти, завършващи магистърска степен.

Джоли, която е и посланик на добра вола на агенцията за бежанците на ООН, е защитник на правата на бежанците, като се изказва активно и срещу женското обрязване и използването на сексуално насилие като оръжие на войната.

„Очаквам с нетърпение да обучавам студентите и да уча от тях, както и да споделям своя опит от работата си с правителства и ООН“, заяви тя. Магистърската програма, в която ще преподава Джоли, представлява едногодишен курс, включващ модули върху жените, мира, сигурността, въпросите на половете и военизирането, както и човешките права.


#Анджелина Джоли #университет #преподавател #ООН #посланик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори