Язовир „Сопот" преля, наводни село Дъбене

Язовир „Сопот" преля, наводни село Дъбене
Екипи пожарникари и спасители работят за ограничаване на последиците от наводнението в карловското село Дъбене. Снимка: Булфото, Архив
A A+ A++ A

В резултат на проливните дъждове в районите на Карлово и Сопот във вторник започна да прелива язовир „Сопот" и наводни няколко къщи в село Дъбене.

Екипи пожарникари и спасители работят за ограничаване на последиците от наводнението в карловското село Дъбене.

Извеждат хора от няколкото наводнените къщи в село Дъбене, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Първите екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" пристигнаха в карловското село Дъбене и започнаха работа за ограничаване на последиците от възникналото в късния следобед наводнение.

В резултат на проливните дъждове в районите на Карлово и Сопот, във вторник към 16.30 часа започнал да прелива язовир „Сопот".

Изтичащите от язовира води са наводнили част от дворовете и приземните етажи на няколко къщи в долната част на селото.

Изпратени са незабавно екипи на ГДПБЗН от Карлово, Сопот и Хисаря. До момента няма данни за пострадали хора.

Дейностите се координират от Националния оперативен център на ГДПБЗН. При евентуално усложняване на обстановката има готовност към района да бъдат насочени допълнителни сили и средства.

Населението е уведомено за опасността от наводнение веднага след като водите започнали да прииждат. В района на село Дъбене работят два екипа на ГДПБЗН от Карлово, два от Пловдив и един от Хисаря.

Първата спасителна операция в село Дъбене е за извеждането на две деца – на 2 и на 6 години от втория етаж на наводнена къща.

В съседното жилище има седем човека, блокирани от водата – петима възрастни и две деца, спасителите започнаха подготовка за извеждането им.

Екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" обхождат селото и са в готовност да се притекат на помощ на хората от наводнените къщи.

Съвместно с кмета на село Дъбене е организирано оповестяването на населението и хората са призовани да заемат високите части на къщите си. Не се допуска преминаване през наводнената част на селото.

#Карлово #Сопот #Дъбене #язовир „Сопот" #ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" #МВР #наводнение #Хисаря

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"