Предупреждават за силен вятър в половин България

Предупреждават за силен вятър в половин България
A A+ A++ A

Силен вятър с пориви до 20-25 м/сек се очаква в 17 области в страната.

В тези райони е обявен жълт код. Мярката е въведена в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Габрово, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град.

Синоптиците предупреждават, че през следващото денонощие ще бъде хладно и ветровито. С умерен, временно и силен вятър от запад-северозапад ще продължи да нахлува хладен въздух.

На много места от страната ще има превалявания, придружени с гръмотевици, като по-интензивни тези явления се очаква да бъдат в Северна България. Максималните температури през деня няма да надхвърлят 22 градуса.

Във връзка с бурния вятър, който още от рано сутринта духа в София, от Столична община напомня на гражданите да бъдат внимателни. Да обезопасят от незакрепени предмети от тераси или прозорци на жилищата си.

Три екипа на аварийно-спасителното звено реагират на място при сигнали. Вчера екипи са се отзовали на три сигнала за надвиснали ламарини и 17 за паднали клони на дървета.

Собствениците на строителни фирми трябва да проверят състоянието на строителните обекти, на оградите и строителните скелета, както и да предприемат действия по обезопасяването им. Собствениците на рекламно-информационни елементи също да проверят съответните си обекти.

#Видин #Монтана #Враца #Плевен #Велико Търново #Русе #Разград #Търговище #Габрово #Ловеч #Пловдив #Пазарджик #Благоевград #Кюстендил #Перник #код #район #денонощие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"