Патриотичният фронт е най-големият партньор на ГЕРБ в коалицията, призна Бъчварова

Патриотичният фронт е най-големият партньор на ГЕРБ в коалицията, призна Бъчварова
БГНЕС
A A+ A++ A

Патриотичният фронт в момента е най-големият партньор на ГЕРБ в коалицията. Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова, отговаряйки на въпрос дали Патриотичният фронт се е превърнал в най-важния коалиционен партньор на ГЕРБ.

Бъчварова заяви по БНР, че тази ситуация е резултат от позицията на другия коалиционен партньор – Реформаторския блок. Част от депутатите реформатори в момента гласуват опозиционно. „Когато съставихме това правителство имаше общо разбиране, че поради широкия формат на тази коалиция всяка партия може да гласува в рамките на своето виждане“, заяви вицепремиерът.

Попитана за неочакваната подкрепа, която правителството получава в парламента от опозиционни партии, сред които Атака, Бъчварова отговори, че това е нормалната среда на парламентаризма - да се подкрепят предложенията с мнозинство, когато това има основание. Тя смята, че политическата атмосфера, в която правителството на Бойко Борисов работи, не е лека, но като цяла именно това „държи в тонус всека една от партиите в коалицията“.

Румяна Бъчварова коментира и темата с мигрантите. Тя заяви, че с 30% е намалял потокът от нелегални мигранти към страната ни. Вътрешният министър обяви, че ще бъде намален броят на командированите служители по границата. „Нашите действия по противодействие на миграционния натиск не са само по границата, но и във вътрешността на страната“, добави Бъчварова.

#Симеонов #Бъчварова #коалиционен партньор #ГЕРБ #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"