Победата на Тръмп във Вашингтон бе помрачена от протести

Победата на Тръмп във Вашингтон бе помрачена от протести
БГНЕС
A A+ A++ A

Въпреки лесната победа на Доналд Тръмп на предварителните избори в щата Вашингтон, успехът му беше помрачен от насилие по време на среща на негови поддръжници в Албакърки, Ню Мексико.

Протестиращи чупиха прозорци на сградата, където поддръжниците се бяха събрали, като също така замеряха полицията с камъни, пише британският в. „Гардиън“.

Първоначално в социалните мрежи беше съобщено, че по време на размириците са били чути изстрели, а полицията е използвала сълзотворен газ. Впоследствие тези съобщения бяха опровергани от властите. Въпреки това конна полиция е била изпратена на мястото, за да може да контролира тълпата. По време на нападенията на протестиращи е била разбита и вратата на конгресния център, където поддръжниците на кандидата от Републиканската партия са се срещнали.

Повече от час след като Тръмп е приключил речта си и е заминал за Калифорния, където ще продължи кампанията си преди тамошните предварителни избори на 7 юни, по улиците на Албакърки все още имаше протестиращи. Те развяваха мексикански знамена, палеха огньове и скандираха против Тръмп.

В момента той е единственият кандидат на Републиканската партия, който остана в надпреварата за президентския пост, след като последните му двама опоненти – Джон Кейсик и Тед Круз се оттеглиха. На предварителния вот на републиканците във Вашингтон Тръмп получи 76% след обработване на 59% от вота. Въпреки отпадналите Кейсик и Круз те получиха по 10%.

Победата на Тръмп го приближава само на няколко крачки от така необходимите му 1237 гласа за официалното му издигане за кандидат за президент на Републиканската партия.

 



#Доналд Тръмп #Вашингтон #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"