Съдебен лекар опроверга хипотезата за взрив на борда на самолета на Egypt Air

Съдебен лекар опроверга хипотезата за взрив на борда на самолета на Egypt Air
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

По-рано във вторник Асошиейтед прес цитира египетски съдебен лекар, според когото първоначалната експертиза на тленните останки на загинали при самолетната катастрофа на Egypt Air ("'Иджипт еър'') подкрепя хипотезата за взрив на борда.

Няколко часа по-късно експертът опроверга това твърдение, цитира агенция МЕНА.

"Всичко, публикувано по тази тема, е напълно невярно. Това са просто предположения, които не са на съдебно-медицинските власти", каза Хешам Абделхамид.

"Когато падне самолет, задължително в един или друг момент има експлозия, която го разбива. Няма значение дали експлозията ще стане във въздуха - в резултат на авария или на престъпно действие - или когато се сблъска с водната повърхност след падане от 11 км височина", каза източник, близък до разследването, цитиран от Франс прес. По думите му това не значи, че в самолета е имало експлозив.

Съдебни лекари взеха днес ДНК проби от роднини на жертвите от катастрофата, за да установят на кого принадлежат тленните останки, които бяха докарани в неделя и в понеделник в моргата в Кайро, съобщи ръководителят на "Иджипт еър" Сафуат Мослем.

Самолетът, изпълнявал полет от Париж за Кайро, падна по все още неустановени причини на 19 май в Средиземно море между о-в Крит и северния египетски бряг.

#ДНК #проби #самолет #взрив #хипотеза #Крит #Средиземно море #съдебен лекар #Egypt Air

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай