Русия обяви готовност да се включи в американската офанзива в Ракка

Русия обяви готовност да се включи в американската офанзива в Ракка
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Външният министър на Русия Сергей Лавров изрази готовността на Русия да координира действията си с водената от САЩ коалиция и кюрдските сили за освобождаване на сирийската провинция Ракка,която се намира под контрола на „Ислямска държава“, предава Интерфакс. 

„Не мога да кажа доколко са реални съобщенията за това, че подобни действия вече са започнали“, отговори Лавров на молбата да коментира заявление на представителя на кюрдската партия „Демократичен съюз“ за това, че в скоро време ще започне активна фаза от настъплението към Ракка с участието на кюрдите, САЩ и Русия.

„Ние изхождаме от това, че авиацията на ВКС на Русия и авиацията на коалицията, ръководена от САЩ, трябва да работят синхронизирано, координирано и да помагат на тези, които на терен реално се противопоставят на терористическите групировки. Преди всичко, разбира се, въоръжените сили на Сирийската арабска република и, разбира се, различните формирования на кюрдското опълчение, включително въоръженото крило на партията „Демократичен съюз““, заяви водещият руски дипломат.

#САЩ #Русия #Сирия #кюрди #Ракка #офанзива #ВКС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »