Ново застудяване, пак дъжд и гръмотевици

Ново застудяване, пак дъжд и гръмотевици
A A+ A++ A

През нощта ще преобладава ясно време. От запад ще се появи висока облачност.

Във вторник от северозапад на югоизток през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността ще се увеличи. Отначало в северозападните райони, а по-късно и в по-голямата част от страната ще има превалявания, придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са валежите в централната част на Северна България.

В крайните източни райони ще превали едва през нощта срещу сряда. Ще духа до умерен вятър от юг, югозапад, около и след обяд в западната половина на страната - от запад, северозапад. Минималните температури ще са между 11 и 16 градуса, максималните - между 21 и 26 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще стане по-ниско от средното за май.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е умерен до силен от югозапад. В следобедните часове ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.

Максималната температура на височина 1200 м ще е около 17 градуса, на 2000 м - около 9 градуса.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се заоблачи, но превалявания ще има едва през нощта срещу вторник. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В сряда ще бъде ветровито и хладно. Облачността ще е по-често значителна и на места отново ще превали. В четвъртък вятърът постепенно ще отслабне и температурите ще започнат да се повишават. Все още ще има превалявания, на места е възможно и да прегърми.

#нощ #време #застудяване #дъжд #гръмотевици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"