Николай Русинов остава окончателно в ареста

Николай Русинов остава окончателно в ареста
Николай Русинов беше задържан на 27 април 2012 г. и му бяха повдигнати обвинения за убийството на Яна Кръстева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Николай Русинов – Чеци, обвинен в убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, остава окончателно в ареста, реши Софийският апелативен съд (САС).

Апелативните магистрати прецениха, че има достатъчно доказателства да се направи предположение, че Русинов е допринесъл за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина през лятото на 2011 година.

За да мотивират това, те направиха различен анализ от този на по-долната инстанция – Градския съд на София, предаде БГНЕС.

Съдиите се позоваха на експертизата от Австрия, на съдебномедицинската експертиза за часа и начина, по който е убита Яна.

Магистратите прецениха, че космите на Чеци са намерени основно по корема и гърдите на момичето. Съдебномедицинската експертиза пък посочва, че тя е убита чрез притискане на тези две места.

8 месеца 35-годишният Николай Русинов беше само свидетел по делото за убийството на 28-годишната Яна, а 4 месеца в ареста лежа Пламен Трифонов. ДНК експертиза, направена в Австрия, размени местата им.

Николай Русинов беше задържан на 27 април 2012 г. и му бяха повдигнати обвинения за убийството на Яна Кръстева. На 30 април съдията от Софийския градски съд Мими Петрова остави в ареста Николай Русинов. Тя се позова на съдебно-психиатрична експертиза, която го определя като „агресивен и склонен към насилие“.

Яна Кръстева бе открита мъртва и полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли 2011 г. Тя е била бита и удушена часове след рок концерт на стадион „Българска армия“ предната нощ.

#стадион „Българска армия“ #Мими Петрова #Софийския градски съд #Пламен Трифонов #Австрия #София #САС #Софийският апелативен съд #убийство #арест #Борисовата градина #Яна Кръстева #Чеци #Николай Русинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници