Египет публикува първите снимки на отломките от падналия самолет на EgyptAir

Египет публикува първите снимки на отломките от падналия самолет на EgyptAir
бТВ
A A+ A++ A

Египетските военни публикуваха първите снимки на отломките от падналия египетски самолет. На тях се виждат части от фюзелажа на самолета, спасителни жилетки и лични принадлежности на пътниците, предаде бТВ.

Логото на EgyptAir се вижда много ясно на някои от отломките, открити в Средиземно море, където самолетът падна в четвъртък.

Всички отломки се изследват щателно, с надеждата разследващите органи да разберат каква е причината за катастрофата.

Вчера беше съобщено, че преди пътническият самолет на авиокомпания EgyptAir да изчезне от радарите, на борда му се е задействала сигнализацията за пожар.

Катастрофиралият в Средиземно море египетски Еърбъс А320 е предал автоматични съобщения за наличието на дим в пилотската кабина. Това потвърдиха следователите от френската гражданска авиация. Службата за разследвания и анализи потвърждава, че е имало предадени от самолета послания по системата за връзка и отчетност на самолетите (Aircraft Communication Addressing and Reporting System - Acars), за задимяване в кабината малко преди прекъсване на връзката, е заявил представител на службата пред АФП. Той обаче е предупредил, че е прекалено рано да се тълкуват и разберат причините за инцидента, тъй като не са намерени останки от него, нито бордовите самописци. Сега приоритет на разследването е именно откриването на т.нар. черни кутии. Посланията по системата Acars са автоматично генерирани и предавани данни от машината по време на полет. Египетският пътнически самолет с 66 души пътници и екипаж на борда, от които 30 египтяни и 15 французи, падна в четвъртък в Средиземно море на около 290 км северно от град Александрия, след като изчезна от екраните на радарите.

Прочети още на: http://www.bgnes.com/sviat/evropa/4432214/

Еърбъс А320 е предал автоматични съобщения за наличието на дим в пилотската кабина, потвърдиха следователите от френската гражданска авиация.



Службата за разследвания и анализи потвърждава, че е имало предадени от самолета послания по системата за връзка и отчетност на самолетите (Aircraft Communication Addressing and Reporting System - Acars), за задимяване в кабината малко преди прекъсване на връзката, е заявил представител на службата пред АФП.

Той обаче е предупредил, че е прекалено рано да се тълкуват и разберат причините за инцидента, тъй като не са намерени останки от него, нито бордовите самописци. Сега приоритет на разследването е именно откриването на т.нар. черни кутии. Посланията по системата Acars са автоматично генерирани и предавани данни от машината по време на полет.

Междувременно Европейската космическа агенция (ESA.int) съобщи, че радарният сателит „Сентинел-1А“ е засякъл вероятен разлив на гориво в източната част на Средиземно море – в района, над който изчезна самолетът.

Египетският пътнически самолет с 66 души пътници и екипаж на борда, от които 30 египтяни и 15 французи, падна в четвъртък в Средиземно море на около 290 км северно от град Александрия, след като изчезна от екраните на радарите.



#отломките #Средиземно море #Европейската космическа агенция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »