"Гугъл" ще пусне "модуларния" си смартфон догодина

"Гугъл" ще пусне "модуларния" си смартфон догодина
БГНЕС
A A+ A++ A

От „Гугъл” (Google) обявиха, че „модуларният” смартфон на компанията, “Project Ara”, ще излезе на пазара през 2017 година. На ежегодното си изложение „I/O” технологичният гигант демонстрира нова работна версия на апаратът, който ще бъде съставен от „смартфон” основа и шест слота за сменяеми модули.

Един от водещите инженери на компанията Рафа Камарго демонстрира системата чрез един от базовите модули, предвидени от компанията – този за камерата. Платформата ще позволи на потребителя да махне камерата или друг слот и да го замени с нещо, което в дадения момент ще му е от полза. Сменяемостта на компонентите, естествено, ще позволи и непрекъснатото им подновяване с по-добри, например по-добра или по-специфична камера.

Други първоначални модули ще са съвсем основни неща като стерео говорители или вторични дисплеи, но „Гугъл” тепърва ще развива концепцията. В работата по проекта са ангажирани други технологични компании като „Самсунг”, „Сони”, „Панасоник” и „Тошиба”. „Това не е просто смартфон, а модуларна компютърна платформа”, заяви Камарго. Версия на „Ara” за разработчиците на „Гугъл” ще бъде разпространена по-късно тази година. Пакетът ще включва телефона и „няколко модула”.

#Google

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »