Местан: Борисов се делегитимира като носител на демократична власт

Местан: Борисов се делегитимира като носител на демократична власт
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Ситуацията след преодоляването на президентското вето върху Изборния кодекс е обсъдил на първото си заседание Националният съвет на партия ДОСТ.

''Господин Борисов се делегитимира като носител на демократична власт. Стана не просто заложник на крайните националисти, но и проводник на техните дискриминационни идеи, фашистки по своята природа в Изборния кодекс. С тази роля на Патриотичния фронт в управлението на страната и с излизането на ДСБ в опозиция, кабинетът “Борисов 2”, като формула на властта се модифицира в модела на властта "Орешарски“, само че "Атака“ е заменена с Патриотичния фронт,'' коментира Лютви Местан, цитиран от БНР.

Местан посочи още, че членската маса на партията му продължава да расте и това е причина за агресията от страна на ДПС на вчерашните чествания в Джебел.

''Това беше сблъсъка между една агресия, крясъци, освирквания, между една ниска политическа култура. Сблъсък между един политически резил и огромна маса достойни граждани, които проявиха изключително висока култура, като не отговориха на агресията на ДПС.''

#Лютви Местан #ДОСТ #Джебел #Бойко Борисов #ГЕРБ #Патриотичен фронт #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"