Реформатори завъртяха интрига около Ирина Бокова - била обсъждана в ГЕРБ като кандидат за президент

Реформатори завъртяха интрига около Ирина Бокова - била обсъждана в ГЕРБ като кандидат за президент
Гроздан Караджов / БГНЕС
A A+ A++ A

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова е обсъждана в ГЕРБ като евентуална кандидатура за президент. Това обяви изненадващо днес депутатът от от гражданската квота на Реформаторския блок Гроздан Караджов.

„Имаме притеснение, че ще се търси друг кандидат, който ще бъде повече в центъра, ляво от страна на ГЕРБ, той да бъде обединителният кандидат. На изпълнителния съвет този вторник на РБ имаше ясна заявка от страна на гражданския съвет да се постави едно предварително условие към ГЕРБ и Бойко Борисов, че нито Ирина Бокова ще бъде такъв кандидат. Ние имаме информация, споделена в Изпълнителен съвет“, заяви Караджов, но отказа да назове източника на тази информация.

Подозренията, че ГЕРБ може да играе за Бокова, накарали реформаторите - инициатори на независимата номинация на Росен Плевнелиев, да поставят условие на партията на Бойко Борисов генералният директор на ЮНЕСКО и претендент за генерален секретар на ООН да бъде игнорирана от евентуални преговори за бъдещ държавен глава на България.

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отрече информацията. „Сега чувам от вас за евентуална такава номинация. Уверявам ви, че никога, по никакъв повод името на Ирина Бокова за бъдещ кандидат или за подкрепа от политическа партия ГЕРБ не е стоял на дневен ред, никога не е обсъждано“, заяви Цветанов.

Това е абсолютна лъжа и поредната интрига, заяви и съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски. Гроздан Караджов представлява само себе си и няма никаква истина в това, което той е казал, категоричен е Зеленогорски като уточни, че той самият за пръв път чува такова нещо.

Съпредседателят на ПГ на РБ каза, че на Изпълнителния съвет на Блока във вторник е предложил на колегите от всички партии да помислят дали е възможно да преговарят с ГЕРБ и с Патриотичния фронт за евентуална обща, десноцентристка, патриотична кандидатура, която да се противопостави на "въжделенията на лявоцентристки кандидати", на опитите да бъде съборена властта в България с идеята да дойде на власт лявоцентристко правителство.

 

#Гроздан Караджов #РБ #ГЕРБ #Ирина Бокова #кандидат президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »