Трафикът на деца в ЕС e във възход

Трафикът на деца в ЕС e във възход
A A+ A++ A

ЕС се бори с увеличаването на броя на деца, станали жертви на трафик за секс и други форми на робство, твърдят експерти.

„Имаме случаи на продажба на деца или жени, които са станали жертви на трафик докато са бременни, за да може някой да купи бебето им и да го продаде на незаконния пазар“, каза анти-трафик координаторът за Европейския съюз Мирия Василиаду пред репортери в Брюксел в четвъртък.

Малко дете се продава за някъде между 4000 до 8000 евро, но в някои случаи „цената“ може да достигне до 40 000 евро.
Много от тях са подложени на сексуално насилие, принудени са да просят или да извършват престъпления. Редица страни, сред които Дания, Литва, Швеция и Словакия, са докладвали за увеличаване на броя на децата, принудени да извършват престъпления.

Около 2375 деца са били регистрирани като жертви на трафик на хора в ЕС през 2013-2014 г., но цифрите вероятно са много по-високи. Общият брой, включително възрастни, е 15 846 души.

Около две трети от всички регистрирани жертви са граждани на ЕС. Повечето идват от България, Унгария, Холандия, Полша и Румъния. Други са доведени от Албания, Китай, Мароко, Нигерия и Виетнам.

#ЕС #жертви #трафик #секс #робство #евро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"