Стотина души протестират срещу отхвърлянето на ветото върху Изборния кодекс, вардят ги поне 400 полицаи

Стотина души протестират срещу отхвърлянето на ветото върху Изборния кодекс, вардят ги поне 400 полицаи
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 100-ина души се събраха на протест пред Народното събрание, организиран след отхвърлянето на ветото на президента Росен Плевнелиев върху текстовете от изборния закон, ограничаващи възможностите за гласуване в чужбина. Те носят плакати с надписи "Непротивоконституционствувателствувайте" и "Граждани срещу мафията". Протестът е под надслов "Да нахраним прасетата! Храна с изтичащ срок за парламент с изтекъл срок!".

Около четири пъти повече полицаи пазят протестиращите. От двете страни на парламента има и коли на Жандармерията. Цивилни пък снимат с видеокамери лицата на протестиращите.

Протестиращите бяха приготвили яйца и плодове и зеленчуци с изтекъл срок на гордост, за да изразят отношението си. "С помощта на български граждани от чужбина закупихме хранителни продукти с изтичащ срок на годност, които да дарим на народните представители, чиито срок на годност изтече окончателно, когато потъпкаха Конституцията на България за втори път, препотвърждавайки промените в Изборния кодекс", посочваха организаторите на протеста в страницата на събитието във "Фейсбук".

Униформените обаче не позволиха те да бъдат използвани, като бързо се струпаха около щайгите, поставени на земята пред паметника на Цар Освободител. Между паметника и бул. "Цар Освободите" пък е образуван двоен полицейски кордон.

 

 

#Росен Плевнелиев #Изборен кодекс #Народно събрание #протест #униформени #Орлов мост #граждани #мафия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници