Кайро: Терористичната атака е по-вероятна причина за изчезването на египетския самолет

Кайро: Терористичната атака е по-вероятна причина за изчезването на египетския самолет
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Египетският министър на авиацията Шериф Фати заяви, че терористична атака, а не техническа неизправност, е по-вероятното обяснение за изчезването на самолета на египетската компания „EgyptAir“.

В същото време вероятни останки от изчезналия в Средиземно море самолет бяха намерени край бреговете на о. Крит, съобщиха от гръцката армия. „Има находки югоизточно от Крит, в зоната за летене на Кайро“, каза армейският говорител Василис Белециотис.

Той допълни още, че египетски самолет С-130 е засякъл плаващите обекти и скоро на мястото ще бъде изпратен кораб, който да ги прибере. По-рано гръцката телевизия ERT съобщи, че са били намерени останки от полета на 230 морски мили (425 км) от бреговете на Крит и на близо 100 морски мили от мястото на изчезването. 

Според данни на гръцкия министър на отбраната Панос Каменос самолетът е паднал от над 6700 метра и се е отклонил рязко в египетското въздушно пространство, преди да изчезне от радарите.

Въпреки това екипажът не е подал сигнал за извънредно положение. Както Кайро, така и Атина, са изпратили кораби и летателни апарати на проучвателни мисии в региона. Очаква се в скоро време към тях да се присъедини и френски екип.

 

#EgyptAir #самолет #Египет #авиация #Кайро #кораб #екипаж #сигнал #извънредно положение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници