Колко години прекарваме пред телевизора?

Колко години прекарваме пред телевизора?
A A+ A++ A

Британска анкета установи, че хората прекарват пред телевизора осем години и десет месеца от живота си, а около осем месеца обсъждат какво са гледали.

Средностатистическият британец редовно гледа пет различни сериала, като за това му помагат новите технологии. Ако не гледат телевизия, хората говорят за нея. Две трети от анкетираните са казали, че телевизията е любимата им тема за разговор с приятели и колеги. Поне 15 минути на ден те обсъждат в службата или у дома любимите си герои и какво се е случило в поредния епизод. Цели 36 процента признават, че телевизията е най-обсъжданата тема в офиса.

Най-изненадващо гледането на телевизия вече се възприема като социална дейност. Три четвърти предпочитат да гледат любимите си предавания с приятели и роднини, а не сами.

"Анкетата ни показа, че телевизията е важна част от живота ни, защото ни помага да се сближим с приятели и роднини. Голяма част от удоволствието от гледането е след това видяното да се обсъжда с другите", каза медийният психолог Хъни Лангкастър-Джеймс.

Хората на възраст от 45 до 50 години гледат с 32 процента повече телевизия от младите, които са на 25 до 34 години.

#телевизор #години #живот #телевизия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »