С освирквания посрещнаха Лютви Местан и турския посланик Гьокче в Джебел, сблъсък ДПС - ДОСТ на площада

С освирквания посрещнаха Лютви Местан и турския посланик Гьокче в Джебел, сблъсък ДПС - ДОСТ на площада
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Днешната власт стана заложник на една политическа сила, която в Съвета на Европа наричат "фашисти". Чрез езика на омразата днешните управляващи прикриват политическата си немощ и некомпетентност. Затова час по-скоро трябва да отидем на избори. За да покажем, че без ДПС не може да има стабилност и сигурност в нашата Родина. Нашето единство и заедност е нашата сила!"

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в емоционално слово пред чешмата в Джебел. Цялото ръководство на движението е в града за възпоменателните тържества, с които се отбелязват 27 години от 19-омайските събития, които отключиха Голямата екскурзия, белязала края на тоталитарното управление на Живков, съобщава "Епицентър".

На централния площад в града кметът на Джебел Бахри Юмер, вече симпатизант на ДОСТ, организира митинг, на който не даде думата на политиците от България. Дълго слово произнесе посланикът на Турция Сюлейман Гьокче, главният мюфтия Мустафа Хаджиев, кметът на Бурса, представители на изселнически организация в южната ни съседка.

Скандирания "Единство - заедност - приятелство!", "Много сме - силни сме!", "Джебел е наш!" огласиха площада при появата на ръководството на ДПС. С освирквания, дюдюкания, викове "У-у-у" пък беше посрещнат Местан в компанията на Гьокче, както и всяко споменаване на името му, или на партията му ДОСТ.

"Предателите нямат място при нас, в политиката и в демокрацията", заяви Мустафа Карадайъ минути по-късно пред чешмата в Джебел, а от публиката извикаха "И в джамията!".

"Изворът на нашата сила е в нашата заедност. Чрез ДПС ние отстояваме правата, свободите и достойнството в нашата страна. Преди 27 години се опитаха да ни изгонят от родината, както и днес от трибуната на парламента някои се опитват да ни отпратят нанякъде. Но ние няма да им позволим! ", завърши Карадайъ, след което заедно с Филиз Хюсменова и кмета на Кърджали Хасан Азис пуснаха в небето на града бели гълъби.

Цветя на преклонение пред жертвите на тоталитаризма покриха чешмата в Джебел. В града е концентрирана много полиция и жандармерия, заради очаквани провокации.

На митинг на площада има 5000 души, повечето от които привърженици на ДПС от цялата страна. Лидерът на ДОСТ Лютви Местан, който при пристигането си беше освиркан от хилядите симпатизанти на ДПС, след края на тържеството се изниза.

Турският посланик отправи от трибуна послания за икономическата мощ на своята страна, нейните мащабни инвестиции по света, подчертавайки, че Турция винаги е била им ще бъде приятел на България. В един момент дипломатът се скара от трибуната на скандиращите симпатизанти на ДПС, напомняйки им с повелителен тон, че говори посланик и трябва да го слушат.
Хиляди се обърнаха с гръб към трибуната на площад „19 май“, когато започна приветственото слово на кмета Бахри Юмер.Ораторите са прекъсвани с викове „ДПС, ДПС“.

На трибуна номер 1 - до чешмата-паметник на площада, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ наелектрезира публиката с: "В ДПС няма място за предатели", след което цялото ръководство на партията направи тур на овациите по улиците на града, където жителите и гостите не пропускаха да се снимат с политиците.



#ДПС #ДОСТ #Джебел #Мустафа Карадайъ #Лютве Местан #митинг #политици #публика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"