Народното събрание не разреши марихуаната за лечебни цели

Народното събрание не разреши марихуаната за лечебни цели
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Само трима депутати се престрашиха да подкрепят легализирането на марихуаната за лечебни цели. Толкова гласуваха за предложението на Велизар Енчев да се разреши използването на спрей с масло от марихуана за медицинска цел.

Според него има 100% доказателства, че марихуаната облекчава болката при болни от рак и намалява дискомфорта при химиотерапия. С нея се намалява мускулната скованост, заяви от трибуната Енчев, а всеизвестно е, че тревата помага в този аспект на болни от множествена склероза. В името на статистиката той посочи, че в 13 страни от ЕС марихуаната се използва в медицината.

Против предложението му при второто четене на закона за наркотичните вещества и прекурсорите гласуваха 70 народни представители, а 22 се въздържаха и нововъдението не мина. Основен опонент на Енчев по време на дебатите срещу легализирането на марихуаната за медицинска цел беше патриотът Димитър Байрактаров.

Той обяви, че нямало категорични медицински изследвания, които да доказват неоспоримо, че тревата лекува и облекчава симптоми. Барайктаров даде за пример Щатите, където в Аляска и Орегон приходите след легализацията на марихуаната скочили от 40 млн. долара на 3.4 милиарда. Това показвало, че изведнъж хората "се разболели", иронизира данните депутатът от ПФ.

 

#депутати #Парламент #Велизар Енчев #марихуана #легализиране #медицински цели #наркотични вещества #прекурсор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »