Китайците приветстват бежанците, руснаците са най-скептични

Китайците приветстват бежанците, руснаците са най-скептични
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Китайците са най-склонни да приемат бежанци в кварталите и домовете си, руснаците са най-скептични спрямо приютяването на бягащите от война, показва проучване на "Амнести интернешънъл", проведено сред 27 000 души в 27 държави по света.

85% от китайците твърдят, че биха приветствали бежанци, които да живеят в непосредствена близост. Следват ги германците (84%), британците (83%), канадците (76%) и австралийците (73%). 18% от руснаците смятат същото. Другите държави в дъното на класацията са Индонезия, Тайланд и Полша.

Въпросите в проучването гласят "Бихте ли приели хора, бягащи от война и насилие, в страната си, града си, квартала си или домакинството?", "Трябва ли хора, бягащи от война и насилие, да имат право да получат убежище в други държави?", "Трябва ли правителството ви да направи повече, за да помогне на бежанците?".

46% от китайците твърдят, че нямат против да споделят дома си с хора, потърсили убежище. Следват ги 29% от британците, 20% от гърците и 18% от испанците. Общият процент на хората, които биха отворили домовете си за чужденци, е 10%.

 

 

#проучване #Амнести интернешънъл #китайци #бежанци #руснаци #убежище #процент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »