Фонд "Земеделие" предупреждава, че засилва контрола по изпълнените селски проекти

Фонд "Земеделие" предупреждава, че засилва контрола по изпълнените селски проекти
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Държавен фонд "Земеделие" уведомява стопаните, изпълнили проекти, финансирани по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., че през тази година сред приоритетите в дейността му са ефективният контрол, който се осъществява след изплащането на финансовата помощ за функциониране по предназначение на проекти и спазването на поетите нормативни и договорни задължения.

В резултат на извършени проверки след разплащане от началото на годината до момента от страна фонда са установени нередности по 15 проекта. Те са по мерки 121 ,,Модернизиране на земеделските стопанства", 123 ,,Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти", 311 ,,Разнообразяване към неземеделски дейности", 312 ,,Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия", 313 ,,Насърчаване на туристическите дейности" и 321 ,,Основни услуги за населението и икономиката в селските райони".

По други мерки и проекти се установило, че направената инвестиция на практика не функционира, не се отглежда декларираният брой животни, има съмнения за данни, документи и декларации с неистинско съдържание и неотговарящи на действителността.

 

 

#фонд Земеделие #проекти #финансиране #Програма за развитие на селските райони #нередности #данни #документи #декларации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »