Бинали Йълдъръм бе номиниран за лидер на управляващата партия в Турция

Бинали Йълдъръм бе номиниран за лидер на управляващата партия в Турция
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Централният управителен съвет на Партията на справедливостта и развитието (AKP) номинира транспортния министър Бинали Йълдъръм за лидер на партията и съответно - за нов премиер, съобщи агенция "Ройтерс".

Той ще наследи Ахмет Давутоглу, който се оттегли от управлението на партията и на държавата след разрива си с президента Реджеп Ердоган.

Той оглавяваше транспорта на Турция от 2002 г. до 2013 г. и после отново от 2015 г. насам. Негово дело са големите градоустройствени проекти, които AKP предприе, след като дойде на власт. Йълдъръм е бил сред основателите на AKP през 2001 г.

Той споделя консервативните възгледи на Ердоган и други висши членове на партията - снимка на жена му, забулена и стояща отделно от него на бизнес обяд, обиколи социалните мрежи преди няколко години.

По друг повод той коментира, че не е отишъл в Университета "Боазичи" в Истанбул, защото видял, че "момчетата и момичетата седят едни до други и си говорят" в двора му. През 2014 г. Йълдъръм неуспешно се кандидатира за кмет на Измир.

 

#Турция #Реджеп Еродган #Бинали Йълдъръм #Ахмед Давутоглу #Измир #кмет #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници