Във Франция започва разследване около изчезналия самолет, причината остава неизвестна

Във Франция започва разследване около изчезналия самолет, причината остава неизвестна
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Френското правителство ще проведе извънредно заседание след около половин час, за да обсъди изчезването на самолета, съобщи кабинета на френския президент, пише вестник The Guardian.

Президентът Франсоа Оланд вече е разговарял с египетския си колега Абдел Фатах ал Сиси. Двете страни работят заедно за установяване на обстоятелствата около изчезването на самолета.

Авиокомпания Egyptair съобщи, че причината за изчезването на неговия полет Париж-Кайро над Средиземно море в четвъртък все още е неизвестна, а спасителни екипи претърсват водите край египетското крайбрежие, предаде AFP.
„Причината за изчезването на самолета още не е известна“, гласи изявление на авиокомпанията.

Все още постъпват противоречиви съобщения за съдбата на самолета. Агенция ТАСС съобщи, че египетското Министерство на авиацията е потвърдило катастрофата. Според информация на вестник The Guardian, обаче, египетското ведомство е обявило, че е твърде рано да се заключи, че изчезналия самолет се е разбил.

Беше съобщено също, че египетските военни са получили сигнал за проблем от страна на самолета, но по-късно изявление, публикувано на официалната „Фейсбук“ страница на египетската армия, гласи, че не е било получено съобщение за бедствие от самолета.

#самолет #неизвестност #Франция #разследване #Франсоа Оланд #EgyptAir #Кайро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"