Заловиха контрабандисти, вкарващи нелегални мигранти във Великобритания

Заловиха контрабандисти, вкарващи нелегални мигранти във Великобритания
A A+ A++ A

Френските власти заловиха петима контрабандисти, обвинени, че са взели под наем поне 20 яхти и с тях превозват във Великобритания нелегални мигранти. Цената да бъдат закарани от острова е от всеки пътник по 5500 британски лири.

Престъпниците са били следени от септември 2014 г. При специална операция са задържани двама капитани и още трима заподозрени, както и седем украинци, надявали се да започнат нов живот в Обединеното кралство, пише изданието.

Яхтата минала през италиански, испански и британски води, после акостирала във Франция, където били извършени арестите. Украинците, скрити на борда, са били експулсирани от френската държава, без да им се повдигат обвинения.

Корабчето с мигранти
(Photo: bTV)
Албанецът Едмонд Рапи, стоял в началото на престъпната верига, е осъден на седем години лишаване от свобода и голяма глоба, но задочно. В момента той е обявен за международно издирване. Нелегалният превоз на мигранти през Ламанша се контролира от албански групировки, посочва "Дейли мейл".

Засилената от известно време охрана в пристанища като Кале и в близост до тунела под Ламанша прави все по-трудни опитите на мигранти да се промъкнат във влаковете и камионите, пътуващи за Великобритания. Онези, които имат пари, плащат, за да бъдат превозени с катери, яхти и рибарски лодки. Става дума главно за икономически мигранти от Албания, Виетнам и Украйна. Има и семейства с доходи около средните, които бягат от войни и конфликти, например от Сирия, пише вестникът.

#контрабандисти #мигранти #яхти #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници