Гръцкият президент даде мандат на радикалната левица

Гръцкият президент даде мандат на радикалната левица
Гърция спешно се нуждае от правителство, което да овладее както политическата, така и икономическата криза. Снимка: financialpost.com
A A+ A++ A

Президентът на Гърция Каролос Папуляс връчва мандат за съставяне на правителство на лидера на коалицията на радикалната левица СИРИЗА Алексис Ципраc.

Около 13 ч. лидерът на СИРИЗА Алексис Циприс ще получи мандат от президента, предаде БНР.

След неуспеха на консерваторите да съставят правителство в понеделник, 7 май, мандат получава втората по изборни резултати партия.

СИРИЗА е единствената партия, която в този момент може за сформира коалиция с подкрепа на левите партии и част от депутатите от дясното политическо пространство.

Гръцките избиратели поставиха в много трудна ситуация лидерите на партиите, които влизат в новия парламент.

Нито една политическа сила няма влияние за самостоятелен кабинет. Дори и консерваторите, които водят по резултати, не получиха подкрепа за коалиция.

Гърция спешно се нуждае от правителство, което да овладее както политическата, така и икономическата криза. Притисната от кредиторите, Гърция няма време за повторение на изборите.

С цел за пореден път да се избегне фалитът на страната, се очаква сформиране на коалиция с обща икономическа платформа и различни политически идеи.

#СИРИЗА #Каролос Папуляс #президент на Гърция #Гърция #правителство #мандат #лидер на СИРИЗА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници