Протестите на българите в чужбина продължават докато се върне старият режим на гласуване

Протестите на българите в чужбина продължават докато се върне старият режим на гласуване
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Протестите на българите в чужбина ще продължат, ако не се върне старият режим за гласуване извън страната,'' коментира пред Дарик Стефан Манов. Според него българите в чужбина все повече започват да си вадят сметка коя партия на практика какво прави за тях.

„Всякакъв друг режим на откриване на секции чрез заявления, което по същество е активна регистрация за всеки избор, защото представете си за всеки избор, трябва да подадете заявление, че желаете да гласувате, този тип уредба го живяхме през последните години до последния кодекс и знаем чудесно какъв му е резултатът. А резултатът е трудностите при откриване на секции, намаляване на избирателната активност и в крайна сметка и постепенно откъсване на големи части на българската нация зад граница от националния живот", коментира Манов.

„Очаквам протестите на българите в чужбина не само да бъдат продължени, но и конкретни действия. Видяхме, че не става дума само за протести на българите в чужбина, става дума за въздигане на гражданското общество и страната на свободните медии, на социолози, политолози, хора, които формират общественото мнение и които единодушно констатираха, че с този тип промени се прави крачка назад към приобщаването на българите извън страната в националния живот", допълни той.

#гласуване #българи #чужбина #режим #протести #вето #Стефан Манов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »