Мигранти подпалиха приют на италианския остров Лампедуза

Мигранти подпалиха приют на италианския остров Лампедуза
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Пожар, за щастие без пострадали избухна в приют за имигранти на италианския остров Лампредуза. През 2009-та и 2011-та пожари унищожиха цели миграционни центрове в Италия, отбелязва Ройтерс.

Група мигранти подпали приют на средиземноморския остров Лампедуза в знак на протест срещу миграционните закони на ЕС. При инцидента няма пострадали, съобщиха италианските противопожарни служби. Кметът на острова Джуизи Николини съобщи, че една сграда е била запалена, а четиримата мъже, заподозрени за палежа, са били идентифицирани. Все още не е установен размерът на щетите.

Напрежението в Италия се покачва . В последните две години, повече от 320 000 мигранти са пристигнали на италианските брегове.През тази година са регистрирани повече от 31 000 пристигания, а италианските приюти се пукат по шевовете.

През изминалите няколко месеца имаше други мигрантиски протести срещу правилата в ЕС и приютите в Лампедуза. Островът е „гореща точка” , на която Общността и италианските власти работят заедно по идентифицирането и даването на пръстови отпечатъци, преди мигрантите да продължават своя път.

 

#Италия #мигранти #Лампедуза #пожар #ЕС #закони #пръстови отпечатъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »