Олимпиадата в Рио ще даде тласък за икономиката, но за кратко

Олимпиадата в Рио ще даде тласък за икономиката, но за кратко
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Олимпийските игри в Рио де Жанейро това лято ще дадат тласък на изпадналата в рецесия икономика на Бразилия, но той ще бъде ограничен и временен.

Това прогнозира рейтинговата агенция "Мудис" (Moody's), цитирана от Франс прес и БТА.

"Олимпиадата ще донесе трайни подобрения на инфраструктурата на града, както и временно увеличение на данъчните приходи. Но щом форумът приключи, страната ще се озове отново в дълбока рецесия", пише в доклад агенцията. Разходите в размер на 7,1 милиарда долара за изграждане на инфраструктура в Рио се равняват на общите разходи, които направиха 12-те града домакини на Световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 г., отбелязва "Мудис".

Един от секторите, които ще спечелят от Олимпиадата, е туризмът - очакват се 350 000 туристи и 10 000 атлети.

Спортното събитие ще бъде доходоносно и за телевизия "Глобо", която ще излъчва надпреварата във всичките дисциплини. На печалба ще излязат операторите за разплащания с дебитни карти като бразилската компания "Сиело", както и компаниите за отдаване на коли под наем, отбелязва "Мудис".

В по-дългосрочен план за Рио де Жанейро ще бъдат от полза големите транспортни проекти, включително четвъртата линия на метрото, която ще свързва туристическите квартали Ипанема и Копакабана с Бара да Тижука, където ще се проведат повечето от спортните прояви, както и новата трамвайна линия в центъра.

 

#Бразилия #Олимпиада #икономика #туризъм #Мудис #Рио #инфраструктура #град

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"