Лукарски за ВМЗ ''Сопот'': Беше порутина, сега е съвременно производство

Лукарски за ВМЗ ''Сопот'': Беше порутина, сега е съвременно производство
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Преди година, когато идваха военните, се страхуваха да влязат вътре във взривените цехове, за да не падне някоя стена,'' заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски при посещението си във ВМЗ -Сопот.

''Беше една порутина. Сега стартираме два нови цеха със съвсем съвременно производство на водещи фирми от въоръжената индустрия в света,'' похвали се министърът. Лукарски обясни, че бъдещето на завода е сигурно, защото са сключени договори, които гарантират поръчки до 2018 г., а старите дългове се изплащат.

"Изпълняваме нови поръчки и откриваме нови производствени мощности", каза той и допълни, че инвестицията за новите два цеха са на стойност 7 млн. лв. С новите цехове се осигурява повишаване с 50% на производствените мощности. Лукарски заяви също, че един от приоритетите ще бъде инвестицията в хората и подчерта, че допреди няколко години условията на работа там са били спартански. Крайно време е вече да започне да се инвестира в персонала, но не само с новите социални придобивки, а и с подобрени условия на труд,'' категоричен е Лукарски. Той отбеляза, че във ВМЗ - Сопот има недостиг на кадри. В момента работят 3600 души, като до края на годината се предвижда още 500 да бъдат назначени. 



#Божидар Лукарски #работни места #ВМЗ Сопот #завод #инвестиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"