Гласува се забраната на бурки в Пловдив

Гласува се забраната на бурки в Пловдив
A A+ A++ A

Глоба до 500 лева за първо нарушение и от 1000 до 1500 лева за второ - това предвиждат измененията в наредбата за обществения ред, касещи носенето на бурки на обществени места в Пловдив.

Предложението на общинските съветници от групата на Патриотичния фронт трябва да бъде гласувано на сесията на местния общински съвет.

Причината, според вносителите, е опасността от ислямизиране на гетото, предвид близостта с Асеновград и Пазарджик. Там, според тях, има такива настроения сред хората, обличащи се по този начин.

Все повече градове искат забрана за бурките. От Патриотичния фронт планират да прокарат промяната в цялата страна.
„Пловдив е само на 30 км от Пазарджик, в Пловдив е най-голямото циганско гето в България”, припомни пред камерата на bTV Алекснадър Сиди от ПФ. По думите му тези, които са ислямизирали кв.”Изток”, действат и в „Столипиново”. Общинският съветник вече бил виждал жена „с нетрадиционно облекло” в града.

Той припомни и че при акцията на ДАНС срещу радикалния ислям е имало претърсени адреси в „Столипиново”, а в Асеновград и Пазарджик имало арести: „Не можем да твърдим, че в Пловдив няма нищо, щом и в двата му края има радикален ислям”.

ПФ ще искат забрана на уличните проповеди и раздаването на религиозни материали и от страна на „някои християнски деноминации”.

Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив” посочи, че със съпартийците си подкрепят забраната на бурките, но това не трябва да се прави „на парче” от ОбС, а с промени в закона на национално ниво. Тя посочи, че много от въведените до момента забрани влизат в пряк конфликт със Закона за вероизповеданията и се предизвиква изкуствено напрежение в навечерието на президентските избори.

#глоба #бурка #нарушение #гласуване #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"