Ген. Кирчо Киров: В Турция налице е гражданска война

Ген. Кирчо Киров: В Турция налице е гражданска война
A A+ A++ A

В Турция налице е гражданска война. Това коментира бившият ръководител на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров. Според него има война между президента Реджеп Ердоган и част от неговия народ. „Една част от тези терористични действия са дело на хората на кюрдската съпротива, които още миналата година предупредиха, че ще пренесат бойните си действия и в градовете на Турция. От тази гледна точка обстановката в Турция е много тревожна, напрежението нараства“, предупреди ген. Киров.

По думите му, една от големите задачи пред българските разузнавателни служби е да наблюдават и да анализират обстановката. „Тя е първопричина за наблюдение с оглед правене на изводи, по отношение стабилността на южната ни съседка. От това следва да се разглеждат и проблемите, които могат да се появят от бежанските потоци“, посочи бившият директор на НРС.

Относно евакуацията на стадиона на Манчестър Юнайтед, ген. Киров коментира, че се постига една от целите на терористите – да се създадат икономически трудности за съответната страна. По думите му, френските и белгийстките специални служби полагат огромни усилия да подсигурят нормалното провеждане на Европейското първенство по футбол. Според него обаче не може да се гарантира 100% сигурност.

#Турция #Ердоган #война #Кирчо Киров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »