Регулаторът реши - поскъпва водата в Перник, Русе, Свищов, Пловдив, Бургас и Смолян

Регулаторът реши - поскъпва водата в Перник, Русе, Свищов, Пловдив, Бургас и Смолян
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Поскъпване на водата в шест града в страната - Перник, Русе, Свищов, Пловдив, Бургас и Смолян - обсъди на открити заседания Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), съобщи БТА.

В Свищов се предвижда поскъпването да е най-голямо заради това, че града вече има пречиствателна станция и услугата по пречистване трябва да бъде включена в цената. Услугата по пречистване е оценена на 0.27 лв. за куб. м, което означава, че водата в града ще струва 1.78 лева за куб. м без ДДС.

В Перник се предвижда крайната цена на ВиК-услугите за битовите потребители да се повиши от 1.57 лева за куб. м без ДДС до 1.63 лева. Предвижда се цената от "ВиК-Пловдив" да се повиши от 1.44 лева за куб. м без ДДС до 1.48 лв.

В Бургас поскъпването за битовите потребители ще е с шест стотинки - от 1.81 лева за куб. м без ДДС до 1.87 лв.

Крайната цена за битовите потребители в Смолян се предвижда да нарасне с девет стотинки - от 1.89 на 1.98 лв. за куб. м без ДДС.

В Русе се предвижда цената за пречистване да се повиши с пет стотинки - от 0.28 лв. за куб. м до 0.33 лв. за куб. м.

Процедурата дава възможност до 26 май да се депозират писмени становища в КЕВР, които ще бъдат внимателно разгледани, каза председателят на КЕВР Иван Иванов. Окончателни решения за цената на ВиК-услугите в тези градове КЕВР ще вземе на 31 май. Цените ще влязат в сила от 1 юни.

 

#КЕВР #Иван Иванов #вода #поскъпване #ВиК #битови потребители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »