Германски сайт за секс образование предизвика скандал

Германски сайт за секс образование предизвика скандал
A A+ A++ A

Сайт, който е предназначен да образова мигранти на тема секс предизвика спорове в Германия. Той е спонсориран от германското правителство и цели „да образова и съветва мигранти, които не са живели дълго време в Германия, на темите секс и сексуалност”.

„Занзу: Тялото ми в думи и картинки” стартира по-рано тази година и е разбработен на няколко езика, които включват арабски, турски, албански, английски и български. В секциите му са включени съвети за сексуално здраве, връзки – емоционални и сексуални, семейно планиране и правни проблеми, свързани със секс.

Всяко обяснение и текст е придружено от картинки, които илюстрират всички видове сексуални актове. Включени са и теми табу за източните страни като хомосексуалност, аборт, сексуално насилие, венерически болести и последствията от тях.

Включена е и темата за обезобразяване на полови органи, което се практикува в голяма част от африканските страни.

Сайтът стартира непосредствено след атаките на Нова година, когато голям брой жени станаха жертва на сексуални посегателства от страна на мигранти в Кьолн. Някои от поддръжниците на „Занзу” смятат, че това е подходящ начин да се провежда сексуално образование сред малцинствата и ще помогне за интегриране на по-религиозните групи в Германия.

Занзу
Други смятат, че уебсайтът е снизходителен към мигранти и чужденци, като неговите създатели приемат, че мигрантите не са достатъчно образовани на тази тема.

Според Хайнц-Юрген Вос, учен изследващ сексуални взаимоотношения, приемането, че сирийци и иракчани са по-зле образовани на тема секс и сексуално здраве е расизъм.

Критиците на „Занзу” отбелязват, че независимо от подобни правителствени кампании, отношението на мигрантите мъже към западните жени е такова не защото не са образовани, а защото не зачитат законите и културата на чуждата страна, в която се намират.

Други твърдят, че изображенията в сайта ще предизвикат повече сексуални нападения в Европа, защото ще подтикнат чужденците към това.

Въпреки всички доводи, германското правителство отчита голям интерес към съдържанието на уебсайта.

#сайт #Германия #секс #образование #мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"