КЗК обвини ЧЕЗ в злоупотреба с господстващо положение на пазара

КЗК обвини ЧЕЗ в злоупотреба с господстващо положение на пазара
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Комисията за защита на конкуренцията предяви на "ЧЕЗ Разпределение България" АД твърдения за извършено нарушение по чл. 21 от Закона за защита на конкуренцията.

Нарушението се изразява в злоупотреба с господстващо положение на пазара на достъп до електроразпределителната мрежа.

Предмет на проучване в производството е поведението на "ЧЕЗ Разпределение България" АД във връзка с предоставянето на достъп до електроразпределителната мрежа на МВЕЦ "Гара Елисейна" на "Нови енергии" ООД.

В хода на проучването КЗК е установила , че "ЧЕЗ Разпределение България" АД оперира единствената електроразпределителна мрежа на територията на Врачанска област, в обхвата на която попада и мястото за изграждане на МВЕЦ "Гара Елисейна".

Цялостното поведение на електроразпределителното дружество, предвид на тежестта на изискванията, които поставя, и начина на водене на самата процедура по присъединяване на МВЕЦ "Гара Елисейна", представлява необоснован отказ на достъп до електроразпределителната мрежа, с който се възпрепятства осъществяваната от "Нови енергии" ООД стопанска дейност и се ограничава производството на електроенергия, във вреда на потребителите по смисъла на чл. 21 от ЗЗК.

Определението не подлежи на обжалване. Страните в производството имат право на достъп до материалите по преписката и в срок 30 дни имат право да представят възражения.

#ЧЕЗ #КЗК #конкуренция #дружество #изискванията #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"