Жълт код заради гръмотевични бури

Жълт код заради гръмотевични бури
Кодът е в сила за областите: София град, София област, Пернишка, Пазарджишка, Смолянска, Кърджалийска, Пловдивска, Ловешка, Плевенска, Габровска, Великотърновска и Търговищка. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Жълт код е обявен в Западна, Централна и част от Северна България за 8 май.

Очакват се гръмотевични бури и валежи в 12 области на страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Кодът е в сила за областите: София град, София област, Пернишка, Пазарджишка, Смолянска, Кърджалийска, Пловдивска, Ловешка, Плевенска, Габровска, Великотърновска и Търговищка.

Времето ще е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но гражданите се съветват да бъдат внимателни, в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност да избягват рисковете.

Минималните температури ще са предимно между 11 и 16°, в София около 13°. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 22 и 27°, в София около 21-22°.

Над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. По Черноморието също ще има значителна облачност. На места, главно по северното крайбрежие ще превали дъжд, ще прегърми.

#Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #жълт код #бури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »