Новият архитект на столицата: Създаваме Звено за градско и пространствено планиране

Новият архитект на столицата: Създаваме Звено за градско и пространствено планиране
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Концепция за развитие на София като зелен и привлекателен град, дигитален архив на проекти и развитие на електронните услуги. Това са част от приоритетите на новоизбрания главен архитект на София арх. Здравко Здравков, предаде БГНЕС.

Като едно от най-съществените неща, с които новият архитект смята да се захване е създаване на Звено за градско и пространствено планиране. Целта на звеното е за организиране за качествено провеждане на конкурсите.

Самият Здравков заяви, че, според него от полза в бъдещата му работа ще бъде опитът, който има като администратор и като главен архитект на община. При избора ключова беше публичността и спазването на правилата, каза от своя страна кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, която представи официално новия главен архитект на столицата.

Сред задачите, които очаква от новия главен архитект, Фандъкова спомена - да предложи такава реформа, която да гарантира на първо място по-бързо и качествено обслужване на гражданите и бизнеса, максимална прозрачност и да създаде механизъм за ефективен диалог с професионалните и гражданските организации. Очаквайте подробности.


#планиране #архитект #София #Йорданка Фандъкова #Здравко Здравков #реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"